Skilsmisseraten i Danmark er tårnhøj og har de seneste år kun gået opad. Det vidner om et samfund, hvor indstillingen til parforhold, kærlighed og tosomhed har ændret sig markant over de seneste årtier.

wedding-1255520_960_720

Nogle påstår, at vi ikke længere kæmper for kærligheden, men derimod giver op ved den mindste modgang. Andre påstår, at vi reelt set ikke leder efter kærlighed men mere er efter selve spændingen.

Under alle omstændigheder er det bevist, at den indledende forelskelse ikke varer evigt. Så snart den aftager, skal parforholdet stå sin prøve. Det er her, at forelskelsen skal afløses af kærlighed, som kan vokse sig dybere gennem årene. Nogle klarer omstillingen og lever lykkeligt til deres dages ende. Men for langt de fleste vil der dog opstå større eller mindre bump på vejen.

 

Ekspertise og professionalisme kan være svaret

For nogle parforhold kan dagligdagens problemer vokse sig så store, at de bliver uoverskuelige. Når de først er blevet uoverskuelige, kan det være svært at finde en vej tilbage og få kærligheden til at blomstre igen. Hvis du er én af dem, som oplever dette, bør dig og din partner overveje at gå i parterapi. Det er blevet mere og mere normalt, at få en tredje part indover og hjælpe med at få dit forhold på ret køl igen.

Fordelen ved at gå til en parterapeut er blandt andet, at de er i stand til at se problemerne udefra. For dig og din partner, som sidder i det, vil være så følelsesmæssigt opslugt og have svært ved at se tingene klart. De er uddannet til at tage hånd om forskellige slags problemer. Problemerne kan både relatere sig til manglende nærhed, sex, utroskab og andre ting, som har fået jeres kærlighedsliv ud af kurs.

 

Gode råd til dig der overvejer parterapi

Hvis du overvejer at søge professionel hjælp, er det altid en god idé at få talt det godt igennem med din partner. Det er altid vigtigt at være indstillet på hjælp, hvis det skal fungere. Dernæst er det en god idé at få undersøgt dine muligheder og se, hvad der tilbydes af hjælp i dit område. Der findes mange terapeuter, der er dygtige og professionelle og har mange års erfaring inden for området. En simpel online søgning vil kunne give dig svar på, hvilken slags terapeut, der er hensigtsmæssig til jer og jeres type problemer. Klik her og red dit forhold.