Når man har fødselsdag, så skal man selvfølgelig også fejres. Det er ikke noget, som man kan komme udenom. Det er dog også langt de færreste, der rent faktisk ikke har lyst til at blive fejret. Så når det er ved at være tid til fødselsdag, så skal man til at finde ud af, hvordan man vil fejre sin dag på. Der er nemlig mange forskellige typer, når det kommer til at fejre fødselsdag. Der er først og fremmest den meget stille type, der som sådan ikke har lyst til at fejre en hel masse. Derudover er der den mellem type, der bare holder en mindre fest for sine tætte venner og familie og så er der til sidst den meget ekstravagante type, der elsker at have en stor fest hvert år.

Så det er bare med at finde ud af, hvad man selv gerne vil have. Det kræver nemlig også en forskellig mængde af planlægning, hvis man skal sammenligne de forskellige typer. Det er dog bare vigtigt, at man husker at tænke på, hvad man personligt selv har lyst til. Hvis man ikke har lyst til at feste, så bør man ikke feste for andres skyld. Derudover skal man også huske at være ude i god tid, hvis man skal have en stor fest, så man kan få de bedste lokaler. Man skal selvfølgelig også være sikker på, at gæsterne har mulighed for at komme.

Forskel på fødselsdage

Det er dog også meget vigtigt, at man lige lægger mærke til hvilken fødselsdag, der skal fejres. Hvis det bare er en helt almindelig fødselsdag, så er det ikke fordi, at der skal ske en helt masse specielle ting. Hvis det derimod er en 18 års fødselsdag eller en rund fødselsdag, så er det lige pludselig en helt anden sag. Det er nemlig sådan, at man gør meget mere ud af det, når der er sådanne specielle fødselsdagen. Det er egentlig en ret stor ting i Danmark, at disse fødselsdage er noget specielt. Det er dog bare sådan, at den første rigtige runde fødselsdag er, når man er 25 år.

Det virker ret underligt i sig selv, da den ikke engang er rund. Men hvis man ikke er gift i en alder af 25 år, så bliver der kastet kanel efter en og hvis man ikke er gift inden man er 30 år, så bliver der kastet peber efter en. Det er dog som sådan de eneste fødselsdage, der har sådanne traditioner. Alle andre fødselsdage er bare helt normale runde fødselsdage, hvor man bare bliver fejret lidt mere end normalt.

Forskellige fejringer af fødselsdage

Det er helt generelt også meget forskelligt, hvordan man fejrer fødselsdag fra familie til familie. Det hele starter egentlig allerede om morgenen, hvor nogle familier står tidligt op, fødselaren pakker gaver op og så spiser man morgenmad sammen. Andre familier pakker først gaverne op, når alle er kommet hjem fra skole eller arbejde. Så man kan fejre dagen på mange forskellige måder. Det vigtigste er sådan set bare, at man selv er glad for, hvordan fødselsdagen foregår.