Naturen tiltrækker mennesket! Midt I det urbane miljøs larm, blandt mere eller mindre monumentale bygninger, I forstadskvarterernes ensformige ‘trummerum’, på stenbroen i de gamle kvarterer ønsker vores egen andel i naturen. Vi kan søge en park, men de fleste vil gerne have sit eget lille stykke natur lige uden for døren. Overgangen mellem byens rum og naturen er den arkitektoniske udfordring for boligejere, foreningernes andelshavere, lejere i det private byggeri og medlemmerne i det sociale boligbyggeri. Hvordan skaber vi en overgang mellem det urbane og naturen repræsenteret ved haver, grønne områder og beplantninger af alle slags? Hvilke materialer understøtter denne omdannelse? Hvordan skabe en syntese på vekselvirkningen mellem byens rum og naturen?

Granit i haven skaber glade og gode stunder

Granit i haven minder os om, at enhver by lever i og med naturen. Vores opfattelse af byerne som et forsøg på isolation og overvindelse af naturen er i bund og grund forkert – et levn fra det industrialiserede miljøs arbejdsliv og firtidsliv. Den moderne Bys forurening er en infernalsk maskine, der forbruger og ødsler enorme mængder af energi og materialer, producerer bjerge af skrald, mens den udspyr giftstoffer. Den amerikanske professor i landskabsarkitektur og byplanlægning Anne Whiston Spirn beskrev i 1984 i sin bog om granithaven det geniale i at se dette som en mulighed. Slam f.eks. kan nyttiggøres i haver, man kan plante vejtræer, man kan håndtere regnvandet, reducere oversvømmelser og i det hele taget kan man gøre byerne bedre steder at leve i. Spirn troede på byen som en granithave. “Den største hindring for at forberede en omfattende plan og udformningen af ​​projekter, der reagerer på byens geologi og jord er manglen på detaljerede oplysninger,” skrev hun. I dag 30 år senere har vi masser af oplysninger og med Granit i haven om noget en operationalisering af hendes ideer.

vand i haven

 

Her finder du billigt vand i haven til din have

Hvordan skaber du selv en smuk have? Hvordan skaber du et smukt vandmiljø i netop din have? Find massere af granit vandmiljøer og granit i haven, og kom I gang med at skabe en smuk have med vand I haven.

Natursten bringer naturen til live i sit eget rustikke materiale granitten. Granit er for en del kreative personer svaret på disse spørgsmål. Et ønske om at forskønne sin have eller et landskab kan opfyldes med granit skulpturer. Naturstenen er både smuk og økonomisk, og den kan modstå klimaets påvirkninger og dets storme meget bedre end, plastik, beton og harpiks reproduktioner. Planter fra lokale klima og plantebælter tilpasser sig de dynamiske forhold sammenfattet ved vind, vand og salte i luften. Granitten som det samlende materiale mellem menneske, by og natur skaber finesser og sammenstillinger af forvitrede sten og tilpassede planter inden for en større sammenhæng i det lokale økosystem, hvor balance er et underliggende fingerpeg om mysteriet vedrørende naturens harmoni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *