Det er især i de nordiske lande, at der er store traditioner med at arbejde med granit som materiale. Allerede i Middelalderen blev granitten brugt til at bygge kirker, og sådan var det i mange år fremover. Du ser også granit i danske brosten og kantsten. Men det er især gennem de seneste år, at granitten for alvor har vundet indpas i de danske haver. Med udsmykning af granit i haven har du anskaffet dig et stykke smukt og særdeles solidt havearkitektur, der pryder haven i mange, mange år fremover. De færreste er i tvivl om, at granit som kunst i haven gør den til noget helt enestående på grund af det smukke materiale. Med granit kan du skabe spektakulære, opfindsomme skulpturer og figurer, og du kan sætte det sammen i raffinerede opsætninger i forskellige former og funktioner, og de kan integreres med løbende eller stillestående vand, blus eller farverigt lys, der i det smukke naturlige, materiale får opsætningen til at skille sig ud fra alle andre installationer og genstande i haven.

Granit kunst finder du hos Kingbo.dk

Skulpturerne kan omfatte utallige variationer: Vandsten, springvand, små vandfald, vandløb, bassiner foruden borde, bænke og fuglebade for blot at nævne nogle af de utallige muligheder i det smukke, rustikke materiale. Faktisk er mulighederne uanede, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan laves i granit. Granit skulpturerne på Kingbo er designet i Danmark, og granitten er udhugget i Kina af dygtige stenhuggere, der anvender de århundrede år gamle teknikker for at få granittens naturlige skønhed i stenen og stå tydeligt frem. Granit er mineraler fra en bjergart, der bliver dannet i store dybder under enormt tryk fra kontinenternes plader gennem flere hundrede millioner af år. Derfor er granitten også et ekstremt slidstærkt materiale. Granitten består længe efter at træ og metal er blevet nedbrudt. Granitstenenes holdbarhed sikrer, at havekunsten også kan blive til skattede arvestykker i familien de næste mange år og generationer.

Smuk poleret granit bænk finder du her

Denne bænk tegnet af billede kunster er en enkle bænk i granit er smukt håndbearbejdet og hugget i lys og mørkt granit. Bænken har en længde på 150 cm og en højde på 45 cm. Vægten er på 140 kilo. Bænken er perfekt som både pynt og siddeplads på terrassen, mens man betragter haven eller nyder en kølig drink under en pause med havearbejdet. Det er desuden muligt at justere bænkens ben ind og ud, så du får lige præcis det udtryk, du ønsker Granit bænkbænken skal formidle. Den stilfulde bænk er designet i et godt samarbejde med den kendte billedkunstner Claus Krøjgaard, og den vil pynte i enhver have – for eksempel i kombination med et Selma vandfald, der i samhørighed kan skabe en hyggelig, lille krog i haven til rolige stunde og adspredelse. Så spørger du måske dig selv, om granit er vanskeligt og besværligt at vedligeholde. Men det er faktisk ikke tilfældet. Granit er et naturprodukt, og det er porøst, ligesom for eksempel træ er. Derfor skal granitten tilføres fedtstof – det kan være vand tilsat natursæbespåner eller kokossæbe. Derudover er bivoks eller anden syrefri voks meget velegnet til at mætte granitten på eksempelvis borde og bænke. I realiteten kan granitten tåle alle former for rengøringsmidler, hvis der er kommet en generende plet på, og det skyldes den geologiske sammensætning af stenen. Med en granit bænk i haven er du sikker på, at du har anskaffet dig et stykke unikt design, som vil stå der i mange år fremover. Med tiden kan du udbygge med andre havemøbler i granit, eller du kan opsætte flere granitskulpturer, der tilsammen giver haven sit helt eget præg i samspil med græs, fliser, buske og træer. Du kan dermed skabe din helt egen symfoni i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *