Brentwood_School_Front_(Large)Der kan være mange grunde til, at folk vælger et tage på efterskole. Uanset hvad grunden er, så er det en god idé at kigge sig omkring, for der findes rigtig mange muligheder. Mange efterskoler tilbyder nemlig forskellige linjer, hvor der er fokus på et særligt område. Her er der mulighed for at vælge efter interesse eller at vælge noget, som man godt kunne tænke sig at prøve. Klik her for at læse mere om forskellige linjer på efterskoler. Du kan for eksempel vælge en efterskole, hvor der er fokus på fodbold, hvis det er det, du går op i og har lyst til at bruge mere tid på. Andre muligheder er musik, friluftsliv, landbrug og håndværk. Lige meget hvilke interesser du har, er der altså god mulighed for at finde en efterskole, hvor du kan bruge tid på lige det, som du interesserer dig for. Udover at en efterskole selvfølgelig er en skole med et bogligt indhold, så er en efterskole også et sted, hvor der er plads til fordybelse, fordi du er på skolen hele tiden og ikke skal hjem hver dag.

Efterskole med oplevelser og fællesskab

En efterskole adskiller sig fra almindelig skole ved, at du bor på skolen. På den måde bor du altså sammen med de klassekammerater og skal ikke hjem hver dag, når undervisningen er forbi. Det betyder, at du ofte får et helt særligt forhold til dem, du går på efterskole med. I kommer nemlig til at have meget mere end skolen til fælles, da I spiser, sover og laver alle mulige andre aktiviteter sammen. Efterskole er for alle, og altså ikke målrettet nogen bestemte. Derfor vil du formentlig komme til at møde mange forskellige mennesker og på den måde lære noget om både andre og dig selv. Du kommer til at bo sammen med en eller flere på et værelse, som kommer til at være din base i den tid, du går på efterskolen.

Det er en god idé at tjekke forskellige efterskoler og læse nærmere om, hvad de kan tilbyde, og hvilke værdier de har. Det er nemlig et sted, du kommer til at bruge næsten alt din tid det år, hvor du går på efterskolen. De fleste efterskoler tilbyder også, at du kan komme på besøg, så du bedre kan danne dig et indtryk af stedet og vurdere, om det er en efterskole for dig.